Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Gyerekcipő kalendárium

Gyerekcipő kalendárium Milyen cipőkre van mindenképpen szüksége gyerekünknek egy évben? Mindig a körülmények szabják meg az igényeket.

A gyermekeinknek vásárolt cipő típusát mindig az határozza meg, hogy azt benti vagy szabadtéri használatra szánjuk-e. Meg kell felelnie az évszakok időjárási viszontagságainak, illetve a tevékenységnek, amit benne akarnak végezni.

Ennek megfelelően egy gyerek éves cipőszükséglete jelentősen megterhelheti a pénztárcánkat. Minden évszakváltáskor szembesülünk azzal a problémával, hogy új cipőt kell vásárolnunk, mert gyermekünk kinőtte a tavalyit.

NYÁR

Nyáron mindenképpen szüksége lesz gyermekünknek egy nyitott szandálra, amiben jól szellőzik a lába a forró nyári napokon is. Amennyiben strandra is ellátogatunk és a gyermek már nagyobb, járását nem akadályozza, akkor elengedhetetlen egy papucs és/vagy vízicipő beszerzése is.

ŐSZ

Beköszönt az esős, hűvösebb időjárás, a nyitott szandált le kell cserélnünk egy zárt, átmeneti cipőre. Esős napokkal is számolnunk kell ebben az időszakban, így szükségünk lesz gumicsizmára is.

Szeptember elején elkezdődik az iskola, óvoda, bölcsőde. Nem elég felruházni a gyereket, megvásárolni a tanszereket, az ünneplőruhát, esetleg ágyneműt, váltóruhát az oviba, bölcsibe és még sorolhatnám, de bizony váltócipőt is be kell szereznünk. A váltócipőt nagy gondossággal kell kiválasztanunk, hiszen a gyerekek ezt viselik egész nap. Fontos, hogy kényelmes legyen, jól tartsa a lábukat.

Váltócipő kínálatunk

Iskolás gyerek esetén szükségünk lesz egy ünneplőcipőre már az évnyitóra, illetve az évközben lévő ünnepségekre. Továbbá ott a tornaóra, ahova egy mozgásra, sportolásra alkalmas cipőt kell beszereznünk. Ovis lányomnál kiscsoportban tornatermi tornaóra van, már itt kérnek egy tornához megfelelő, zárt cipőt, ami jól tartja a gyerek lábát a balesetek elkerülése érdekében.

Amikor már beköszönt a hideg, október vége-november elején célszerű az átmeneti cipőt lecserélni egy magasabb szárú cipőre. Az évszaknak ebben az időszakában félcipőben már fázik a gyerek lába, de bélelt csizmát még nem szívesen adunk rá.

TÉL

A téli hideg napokra mindenképpen szükséges egy jó melegen bélelt csizma, ami megvédi a gyerekek lábát a hidegtől és a nedvességtől. Fiúknál egyszerű a helyzet, hiszen a vízálló hótaposók, bakancsok megfelelően vagányak is. Mi, lányos szülők viszont tudjuk, hogy egy csizmának, hótaposónak nem csak melegnek és vízállónak kell lennie, hanem bizony csinosnak is. Csizmáink beszerzésénél különös gondot fordítok arra, hogy mindezeknek a kritériumoknak is megfeleljenek.

Január-februárban azzal szembesülhetünk, hogy a váltócipőt le kell cserélni, mert gyermekünk kinőtte. Persze vannak köztünk szerencsésebbek is, mint ahogy én is az voltam a nagyobb lányommal, neki minden tanévben elegendő volt egy váltócipő, nem nőtt akkorát a lába, ezt a kicsiről viszont már nem mondhatom el.

TAVASZ

A nap egyre többet süt, melegszik az idő, virágoznak a fák és a kedvünk is sokkal jobb.  Neki is állhatunk, hogy a meleg csizmát lecseréljük egy átmeneti zárt (ha szerencsénk van, az őszit még rá tudjuk adni), majd egy félig nyitott tavaszi cipőre.

Mindezt összevetve elmondható, hogy egy évben 7-10 pár cipőre van szüksége egy gyereknek. Kimondani is sok és akkor még nem beszéltünk a különfoglalkozásokról, mint pl. a tánc, balett, foci, ahova speciális gyerekcipőre van szükség.

Keresés