Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Gyerekcipő design

Gyerekcipő design Nekünk tetszen vagy a gyereknek? Gyerekcipő vásárlásakor természetesen nem szabad, hogy a divat és a design lebegjen a szemünk előtt és ez legyen az elsődleges szempont.

Elsősorban mindig azt kell figyelembe vennünk, hogy a megvásárolni kívánt cipő akadályozza-e gyerekünk lábának egészséges fejlődését. Fontos, hogy tartsa a lábat, olyan alapanyagból készüljön, ami megfelelően szellőzik és elnyeli a nedvességet, rugalmas, csúszásmentes talpa legyen és persze a megfelelő méret sem elhanyagolható szempont.  Megnyugtatásként viszont bátran kijelenthetem, hogy a hatalmas piaci kínálatnak köszönhetően szerencsére válogathatunk az egészséges és a gyönyörű gyerekcipők között.

Jellemzően saját ízlésvilágunktól nem tudunk elvonatkoztatni akkor sem, ha nem magunknak, hanem szülőként gyermekünknek vásárolunk cipőt. Nincs is baj ezzel, ameddig a gyerek nem éri el azt a kort, amikor már beleszól a cipővásárlásba. Normál korlátok között terelgethetjük ízlésvilágát, egy kis fortéllyal megpróbálhatjuk rávezetni, hogy miért is az általunk választott cipő a legszebb, de mindig kérjük ki és vegyük figyelembe gyermekünk véleményét. Akkor érzi majd jól magát abban a gyerekcipőben, a későbbiekben pedig akkor lesz hajlandó felvenni azt, ha valóban tetszik neki is.

Bohókás vagy komoly stílus?

Továbbra is hangsúlyozom, hogy a gyerekcipő elsősorban kényelmes és egészséges legyen, de ha ezeknek a feltételeknek eleget tesz, akkor természetesen saját és gyermekünk ízlése határozza meg, hogy melyik cipőt válasszuk. Én inkább a bohókás stílusra szavazok, persze vannak olyan alkalmak, amikor elengedhetetlen az alkalmi cipő viselete, mint pl. iskolai ünnepség. Ahogy az alkalmi felnőtt cipők sem tartoznak a legkényelmesebb cipők közé, úgy többnyire az alkalmi gyerekcipők sem. Kevésbé kényelmes alkalmi gyerekcipők viselését szorítsuk arra a néhány órára, ameddig az valóban szükséges.

Ha gyerekcipő, akkor még mindig kék és rózsaszín?

Igen. Múlt héten az egyik kedves anyukával folytatott beszélgetésem az egyik legjobb példa erre: „Nagyon aranyos ez a kiscipő, mindig kéket veszek, nincs más színben? Van szürke és barna is. Ja igen, látom, inkább a kéket választom.”.

A szülők többségére jellemző, hogy ha kisfiúk van, akkor a kék színű cipőt választják, ha kislányuk van, akkor pedig a rózsaszínt. Készlet szempontjából miden szezonban igyekszem felkészülni azokra a szülőkre is, akik ezt másként gondolják, de vagy nagyon kevesen vannak, vagy nem találunk egymásra. A kisfiúkat inkább a cipő mintája (focilabda, tűzoltóautó) ragadja magával, a lányokat a szín: a rózsaszínű gyerekcipő az, amin megakad a szemük és persze minél csillogóbb, annál jobb.

Keresés