Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Egy kevés gyerekcipő történelem

Egy kevés gyerekcipő történelem

„Mutasd a cipőd, megmondom ki vagy!” – mennyire igaz, ha egy kicsit visszatekintünk a múlt öltözködési szokásaira.

A cipőviselés elsősorban azért terjedt el, hogy az ember megvédje lábát az időjárástól és a talaj egyenetlenségeitől, illetve, hogy megkönnyítse a járást.

Néhány száz évvel ezelőtt azonban már remekül szolgált a társadalmi különbségek kihangsúlyozására is, nem csak felnőttek, hanem gyerekek között is. Az arisztokrácia körében nagyon divatos volt a kényelmetlen magassarkú cipő, ami azt sugallta „olyan gazdag vagyok, hogy nem kell dolgoznom, sőt gyalogolnom sem”, nők és férfiak egyaránt viselték. A gazdagságot színnel és díszítéssel is igyekeztek megmutatni.

Napjainkban a cipők díszítése, a flitterek, a színek már a dizájnt és nem a társadalmi helyzetet mutatják.

Azonban azt most is elmondhatjuk, hogy a különböző cipő márkák vásárlása még mindig anyagi helyzetünkre mutat vagy a kívánt anyagi helyzet látszatát kelti.

Érdekesség, barbárság

A gazdagság mutatásának egyik legkegyetlenebb módját Kína múltjában találhatjuk, ahol a lányok lábfejét 3 éves korukban a nagylábujj kivételével visszahajtották és fáslizták. Fáslit csak körömvágáshoz vették le, így lábuk nem nőhetett 8-10 cm-nél nagyobbra, a kicsi lótuszláb a férj gazdagságát, rangját mutatta.

Hogyan fejlődött a lábbelik története az elmúlt 100 évben?

A gyermekek élete, mindennapjaik, öltözködésük minden korban a felnőtt társadalom helyzetét tükrözik.

Nagyanyáink, de talán még a szüleink idejében is egy családban 6-8, de nem volt ritka, hogy 10-12 gyerek is született. A szegényebb családok egyik legnagyobb gondja az volt télen, hogy nem tudtak a gyerekekre cipőt adni, így iskolába sem tudtak járni.  1 pár cipő volt a családban minden gyerekre, amit felváltva hordtak. Nyáron természetesen mezítláb szaladgáltak. Módosabb családok gyerekei jártak csak csizmában.

Napjainkra többnyire a családokban születendő gyerekek száma lecsökkent 1-2-3 gyerekre. A cipő vásárlás ennek ellenére megterheli a családok pénztárcáját, hiszen a gyerekek lába gyorsan nő, így jó esetben is legalább negyedévente, minden évszakváltáskor új cipőt kell vásárolnunk és akkor a váltócipőkről még nem is beszéltünk.

Ortopéd orvosok nem javasolják a használt cipő hordását, még testvérek esetében sem jó megoldás, hiszen minden gyerek lába más. A cipők anyaga használat során felpuhulnak, nem tartják megfelelően a lábat, arról nem is beszélve, ha nagyobb testvérnek valamilyen problémája van, egy rosszul kitaposott cipővel kárt teszünk a gyerek lábában.

Gyerekcipőgyártók több évtizedes tapasztalata

1900-as években már születtek olyan cipőmodellek, amik ma is megtalálhatóak az üzletekben, ilyen a sneakers, a klumpa és a flip-flop. Ezeket ma is gyakran látjuk gyerekek lábán, bár véleményem szerint az utóbbi kettő nem a legszerencsésebb viselet gyermekeink számára.

Számos mai gyerekcipőgyártó 50-100 éves cégtörténetre tekint vissza, akik többnyire kis cipőműhellyel kezdték és az évtizedek alatt nőtték ki magukat hatalmas cipőgyárakká.

125 évvel ezelőtt kezdte el működését a sokak által ismert és elismert kiváló gyerekcipőket gyártó Richter Gmbh. Ausztriában.

Richter cipőkínálatunk

50 éves múltra tekint vissza a spanyol Garvalin cég, illetve néhány évvel később kezdte el működését az olasz Primigi gyerekcipőgyár. 

Garvalin cipőkínálatunk

Ne feledkezzünk meg a magyar cipőgyártókról sem, akik szintén több évtizedes múltra tekinthetnek vissza és termékeik között megtalálhatóak a Supinált gyerekcipők is, pl: Szamos kölyök, D.D.Step.

D.D. Step cipőkínálatunk

Szamos cipőkínálatunk

Mindegyikről elmondhatjuk, hogy folyamatosan fejlesztik technológiájukat, szélesítik ismereteiket ortopéd orvosok bevonásával, annak érdekében, hogy gyermekeink fejlődésük minden szakaszára kifejlesszék a minden szempontból legmegfelelőbb gyerekcipőket.

Gyerekcipő gyártók mára már nagy hangsúlyt fektetnek a dizájnra is, ami lássuk be, nekünk anyukáknak az egészséges cipő után a második legfontosabb szempont.

Az üzletekben és webshopokban ma már gyártók széles kínálatával találkozhatunk, így csak pénztárcánk szab határt gyerekcipő választásunknak, mikor, melyik gyártótól, hány pár cipőt vásárolunk.

Bambinogyerekciponél igyekszünk folyamatosan bővíteni a kínálatot és arra törekszünk, hogy kedvező áron tudj egészséges és esztétikus cipőket vásárolni. Tavaszi és nyári kínálatunkban már megtalálhatóak lesznek Primigi legújabb modellei is.  Juhéj!!!

Primigi cipőkínálatunk

Keresés