Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Cipőméret választása

Cipőméret választása Mekkora a megfelelő méretű gyerekcipő? Gyerekcipő vásárlásánál a megfelelő méret kiválasztása rendkívül fontos, de nehéz feladat.

Kihívás elé állítja a szülőt még akkor is, ha cipőboltban vagyunk és a gyerekcipő felpróbálható, ezt én magam is gyakran tapasztaltam. Ez esetben legtöbbször a hüvelykujj tesztre hagyatkozunk, ami nem megbízható, hiszen a gyerekek többsége a lábujj nyomására visszahúzza ujjait.

A csontok, az ínszalagok, az izmok anatómiai fejlődése 16 éves korunkig tart és ez időben különösen alakítható. Természetesen nem jó, ha kicsi a cipő, mert nyomja a gyerek lábát, nem jó, ha túl nagy, mert nem tartja a lábat, a cipőből kijár, a gyerek elbotlik. Szülőként tudjuk, hogy a gyerekek lába gyorsan növekszik, ezért az sem jó, ha olyan cipőt vásárolunk, amiben éppen végigér a lábuk.

A megfelelő méretű cipő 5-10 mm-rel hosszabb a gyerek lábánál.

Hogyan válasszunk megfelelő méretű cipőt gyermekeinknek?

  • Állítsd gyermeked egy üres papírlapra és rajzold körbe mindkét lábát.
  • Mérd le a két leghosszabb végpont közötti távolságot mind a két talp rajzán.
  • A legnagyobb mérethez adj hozzá 5-10 mm-t.

A Bambinogyerekcipo.hu-n minden cipő mellett szerepel a cipő belső talphossza, aminek segítségével ki tudod választani a megfelelő méretű cipőt.

Cipőméret ellenőrzése

Amikor megérkezik a gyerekcipő, természetes, hogy leellenőrződ, hogy megfelelő-e a méret a gyerek lábára vagy sem. Kisebb gyerekeknél a hüvelykujj módszernél talán egyszerűbb, ha a gyerek lábát teljesen előre tolod a cipőben és ha a cipő hátsó fala és a gyermek sarka közé befér az ujjad, a cipő mérete megfelelő.

Ellenőrizhető a cipő mérete úgy is, ha a sablont, amit akkor készítettünk, amikor a gyerek lábát körberajzoltuk a lábméret meghatározásához, kivágjuk, és a sablont belehelyezzük a cipőbe. Amennyiben a sablon tökéletesen illeszkedik, a cipő mérete megfelelő.

Még egyszerűbb dolgunk van, ha a cipő talpbetétje kivehető. Ez esetben kivétel után csak rá kell állítani a gyereket a talpbetétre és az alapján ellenőrizni a cipő méretét.

A Bambinogyerekcipo.hu oldalon vásárolt zárt cipők többsége kivehető talpbetéttel rendelkezik.

Nagyon fontos, hogy a cipőméretet mind a két lábon leellenőrizzük, mert gyakran előfordul, hogy a gyerekek két lába nem teljesen egyforma.

Keresés